Zakažite Vaš pregled!

Live chat Zakazivanje

Laboratorijski paket na 20 alergena u hrani

Alergije na hranu mogu značajno uticati na kvalitet života. Paket na 20 alergena u hrani pomaže u prepoznavanju potencijalnih uzročnika alergijskih reakcija, omogućavajući vam da prilagodite ishranu i poboljšate svoje zdravlje.

Kako nastaju alergije na hranu?

Alergije su preterane reakcije imunološkog sistema na određene supstance iz spoljašnjeg okruženja. Kada su u pitanju alergije na hranu, antigeni ulaze u organizam putem konzumirane hrane.

Imunološke reakcije na nutritivne alergene klasifikuju se na:

  • IgE posredovane reakcije;
  • reakcije posredovane T limfocitima (ne-IgE);
  • mešovite reakcije.

Kome se preporučuje paket na 20 alergena u hrani?

Testiranje na alergene u hrani preporučuje se osobama koje imaju simptome povezane sa alergijama na hranu, kao što su:

  • osip (urtikarija) i svrab kože;
  • oticanje lica i očiju;
  • problemi sa disanjem (dispneja, kašalj, zviždanje);
  • začepljen nos i curenje nosa (rinoreja);
  • gastrointestinalni problemi (dijareja, promena opšteg stanja).

Testiranje omogućava preciznu identifikaciju nutritivnih alergena, pružajući brze i pouzdane rezultate uz preporuke za prilagođavanje ishrane. Paket je dostupan u svim MediGroup laboratorijama i MediGroup Konzilijum laboratorijama, na više od 70 lokacija širom Srbije, po ceni od 4.990 RSD.

Koji alergeni u hrani se testiraju?

Naš test pokriva širok spektar najčešćih nutritivnih alergena:
• lešnik, kikiriki, orah, badem;
• mleko (pasterizovano), kazein;
• belance jajeta, žumance jajeta;
• krompir, celer, šargarepa, paradajz;
• veliki bakalar, morski rak;
• pomorandža, jabuka;
• pšenično brašno, ražano brašno;
• susam;
• soja.

Zakažite Vaš pregled!

Live chat Zakazivanje